19 Ekim 2010 Salı

Görünmeyen - Paul AUSTER

Görünmeyen , yazarın okuduğum ikinci kitabıdır.
Roman dört bölümden oluşuyor , ilk bölüm 1967 yılında  Colombia Üniversitesinde öğrenim gören Adam Walker'in  bir partide Born ve Margot ile tanışması ile başlıyor ve birinci tekil şahıs tarafından anlatılıyor.Born , iyi giyimli , ilginç fikirlere sahip bir profösör ilk bakışta .Margot gizemli .Born ,Adam'a iş teklif ediyor ve ilişkileri başlıyor .Adam çiftin  ilk yemek davetine  gittiğinde Born ve Margot hakkında daha geniş bilgi sahibi oluyoruz .
İkinci bölüm ,Adam'ın eski okul arkadaşı Jim tarafından yazılıyor , ikinci tekil şahıs dili ile anlatılıyor.Yaz isminin verildiği bu bölümde Adam'ın ailesi yaşadıkları dram ve ablası Gwyn ile yakınlaşması, enseste dönen ilişkileri anlatılıyor.
Sonbahar adlı üçüncü bölüm ,Adam'ın notlarının Jim tarafından derlenmiş hali ve üçüncü tekil şahsa devrediyor anlatımı.Bu bölümde Adam, Born , Margot ve Born'un üvey kızı Cecilie'nin katılımı ile bu ilişki karmaşası içinde sona yaklaşıyoruz.
Sona gelindiğinde, Adam yaşamıyor tüm gerçek Gwyn ile Jim 'in görüşmesi, Cecilie'in gülükleri . Gerçek neydi ?
Gerçek okuyucuya kalmış.
Bu romanda tüm bilinenler bilinmez oluyor , okuduğunuzda kötü ve ahlakdışı diye nitelendirdikleriniz normal gibi görünüyor.
Görünmeyen , yazar, kitabın kahramanları belki de siz okurlarsınız .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder